søndag den 6. april 2008

Den første departementale kongres i JSB

På nuværende tidspunkt ville Martin og jeg meget gerne være kommet med en gribende beretning om den første departementale kongres i JSB. Desværre er vi imidlertid ikke i stand til dette.
Lørdag d. 5. april mødte i alt 30 af ungdommens medlemmer op til den annoncerede kongres i JSB. Desværre var dette antal af unge dog, ifølge partiets reglementer, ikke nok til at gennemføre kongressen og foretage demokratiske valg af delegerede til JSB’s nationale kongres samt af en ny lokal formand og bestyrelse. Dermed besluttede kongresudvalget, i fællesskab med de fremmødte, at udskyde den departementale kongres i Santa Cruz til d. 19. april.
Dagen blev i stedet brugt til nærmere eftertanke – hvad kunne man have gjort anderledes? En af hovedårsagerne til det manglende fremmøde var kongressens fastsatte tidspunkt. Lørdag formiddag har mange af de unge bolivianere timer på universitetet eller arbejde. Derfor vedtog man, at kongressen d. 19. april skal afholdes om eftermiddagen. Derudover blev man også enig om at styrke indsatsen i forhold til at nå ud til de unge både på universitetet og i byens ydrekvarterer. ¨
Dermed fik man vendt den umiddelbare negative situation til noget positivt, idet JSB fik gjort sig vigtige organisatoriske erfaringer i forhold til planlægning og udførelse af fremtidige aktiviteter.
Desværre betyder udskydningen af JSB’s kongres dog, at Martin og jeg ikke vil kunne deltage i denne, da vi rejser tilbage til Danmark d. 16. april for at tage del i DSU’s egen kongres. Jeg er dog sikker på, at det vil lykkes JSB at realisere og gennemføre deres kongres d. 19. april.

Ditte

Ingen kommentarer: